HR & Payroll Controller

Vanuit jouw kennis en ervaring met HR & Payroll, zorgen voor een perfecte payroll, correcte uitvoering van CAO en controle op de uitgaven? Het kan bij Grolsch!


Hoe?                      Als HR & Payroll Controller bij Grolsch, fulltime.
Waarom?             Omdat jij met veel passie, loyaliteit en betrokkenheid je vak uitoefent!
Waar?                   Op de brouwerij in Enschede.
Met wie?              Met het hele HR-team.

Als HR & Payroll Controller…
…. Werk je op de HR-afdeling van Grolsch. Jouw doel? Het borgen van een kwalitatief correcte maandelijkse Payroll waarin alle HR transacties correct verwerkt zijn, zodat elke medewerker binnen Grolsch op de juiste manier beloond wordt. Hoe? Met aandacht voor details, controleer je de HR- en salarisadministratie. Dit doe je door te zorgen voor een gestandaardiseerde rapportage en analyse om alle transactionele HR, Time & Attendance, Travel & Expense en Payroll gerelateerde gegevens in het HR-systeem en de salaris administratie te toetsen op juistheid en volledigheid. Je stemt af met de fiscus over de uitvoering van diverse regelingen en bewaakt de compliance op sociaal en fiscaal gebied (TCF). Als HR & Payroll Controller voer je zelfstandig het payrollbudgetteringsproces uit in afstemming met HR Business Partners & Controllers. Je adviseert en coacht het HR-team op het gebied van loonkostenberekeningen, belastingen, sociale verzekeringen, pensioen en subsidies. Daarnaast werk je nauw samen met de Payroll Administrator zij is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Payroll. Binnen deze rol rapporteer je hiërarchisch aan de Compensation & Benefits Manager.

Dit ga je nog meer doen:

 • Je bent in staat de financiële resultaten van de payroll en budget te vertalen naar boekhoudkundige transacties, voorzieningen te onderbouwen en sluit de salarisadministratie aan op de V&W rekeningen en balansposities;
 • Als superuser onderhoud en controleer je het salaris legacy systeem en de Paycost budgettool  en checkt de interfaces tussen de verschillende systemen;
 • Je ondersteunt bij de ontwikkeling en geeft uitvoering aan de Compensation & Benefits strategie;
 • Je begeleidt in- en externe audits met betrekking tot de salarisadministratie, tijdsregistratie en het declaratieproces.

Wij zoeken een HR & Payroll Controller met een frisse blik en hoge resultaatgerichtheid.
Een echte teamspeler die het vermogen heeft om samen met een team te werken aan systeem implementaties en de doorvoering van wijzigingen in het HR-beleid. Je werkt nauwkeurig en efficiënt in de administratieve HR/ Payroll processen, bent proactief en je kijkt uit naar een nauwe samenwerking met Finance en HR. Je bent flexibel, communicatief sterk en weet het overzicht te houden in hectische perioden. Daar ligt jouw kracht! Jouw mate van integriteit maakt dat je instaat bent om vertrouwelijk met gevoelige gegevens om te gaan. Met jouw kennis van sociale wet- en regelgeving, loonheffingen, CAO en arbeidsvoorwaarden adviseer je met plezier andere collega’s. Tenslotte ben je van nature nieuwsgierig en denk je graag mee in oplossingen.

Wat vinden we verder op jouw cv?

 • Afgeronde hbo-opleiding in relevante richting, bij voorkeur HR of Bedrijfskunde;
 • Minimaal 5 jaar HR/Payroll ervaring, bij voorkeur bij een multinational;
 • Je bent een Excel-expert en je hebt kennis van HR systemen;
 • Je beheerst zowel de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift;
 • Een afgeronde PDL en/of VPS opleiding is een pré. 

An offer you can’t refuse
Werken bij Grolsch betekent samen met je collega’s bijdragen aan verbetering, vernieuwing en groei van onze organisatie en de tevredenheid van onze klanten. We houden van uitgesproken collega’s met concrete plannen die hun verantwoordelijkheid nemen en eigen ideeën hebben. We stimuleren zelfstandigheid en moedigen talent aan. We geloven dat het beste bier wordt gemaakt met de inzet van de beste mensen!

Daar zetten we graag een aanbod tegenover waar je geen ‘nee’ tegen kunt zeggen:

 • Bij Grolsch vinden we dat jij de ruimte moet krijgen om jezelf te ontwikkelen, maar de kansen die er liggen moet je wel zelf zien en grijpen. Ben jij nieuwsgierig, proactief en maak je graag projecten eigen? Dan ben je bij Grolsch op de juiste plek!
 • Een  passend salaris, een goed pensioen en een mooi aantal vakantiedagen zijn vanzelfsprekend.
 • Onze befaamde “huisbier regeling”. Elke maand mag jij 3 kratten bier meenemen uit onze rijke assortiment! :-)

Wist je dat Grolsch

 • Een historie heeft die teruggaat tot 1615 en we daarmee tot de oudste ondernemingen van Nederland behoren?
 • Uitsluitend bier brouwt en is uitgegroeid tot één van de allersterkste A-merken van Nederland?
 • Zich sinds 1995 ‘Koninklijk’ mag noemen?
 • 600 collega’s voor jou heeft in Nederland?
 • Onderdeel uitmaakt van Asahi Breweries Europe Group, een sterk en divers merkenportfolio heeft met o.a. Grolsch, Peroni en Asahi?

Is deze vacature echt iets voor jou?
Stuur jouw cv en motivatiebrief via de website en wellicht ontmoeten we elkaar snel! Je sollicitatie kun je richten aan Daniek Marcus. Reageren kan tot uiterlijk 24 september 2020.

Vragen over de rol? Bel ons en vraag vervolgens naar Daniek Marcus.

Eerst meer weten over Grolsch en jouw toekomstige carrière? Bezoek onze website!