Operator Brewing

Heb jij altijd al je steentje bij willen dragen aan het brouwproces van onze bieren? En beschik jij over kennis van installaties en machines? Dat kan bij Koninklijke Grolsch!

Hoe? Als Operator Brewing bij Grolsch!
Waarom? Omdat jij energie krijgt van processen, installaties en techniek.
Waar? Op onze Brouwerij.
Met wie? Met je collega brouwers, monteurs, teamleiders en brouwtechnologen.

Als Operator Brewing….
…. Houd jij je bezig met het brouw- en filtratieproces van zowel ons premium pils als het brede (en groeiende!) assortiment speciaal bieren van Grolsch. Jouw doel? Jij zorgt ervoor dat al onze bieren gebrouwen kunnen worden in onze bierbereidingsinstallaties. Hoe? Door als echte teamspeler jouw ruime technische kennis in te zetten in een omgeving die in hoge mate geautomatiseerd is, waar je verstand moet hebben van zeer verschillende processen, technologieën en installaties. Je initieert en implementeert verbeteringen, om hiermee continu bij te dragen aan het op tijd afleveren van bieren van de juiste kwaliteit, tegen optimale kosten.

Dit ga je o.a. doen door:

 • De monteur te ondersteunen in het veilig opereren van de bierbereidingsinstallaties en bijbehorende procesgebieden conform de geldende werkinstructies, waaronder het onderhoud van de installaties en machines;
 • Bij te dragen aan het afleveren van kwalitatief hoge producten en het verbeteren hiervan, onder andere door continue kwaliteitscontroles en analyses, zoals het afnemen van monsters;
 • Het tijdig registreren, analyseren en identificeren van problemen en verliezen, deze op te lossen en te corrigeren door het toepassen van de juiste probleemoplossingsmethode;
 • Zelfstandig kleine storingen te verhelpen;
 • Een actieve bijdrage te leveren aan de continue verbetering van het proces, het product, de installatie en automatisering.

Wij zoeken een Operator met ruime kennis van procestechniek die denkt in oplossingen.
Je bent zelfstandig, gemotiveerd en gedisciplineerd. Jouw nieuwsgierige en vasthoudende persoonlijkheid maakt dat je problemen tijdig ziet en de drive hebt deze te doorgronden en op te lossen. Deze eigenschappen weet je ook over te brengen naar jouw teamgenoten. Daar ligt jouw kracht! Je bent flexibel in je werktijden, bereid om in 3, 4,- of 5 -ploegen te werken en weet overzicht te behouden tijdens onze drukke zomermaanden. Veiligheid staat bij jou uiteraard op de eerste plaats.

Wat vinden we verder op jouw cv?

 • Je beschikt over een afgeronde mbo niveau 4 opleiding in technische richting, bij voorkeur heb je Procesoperator Vapro C afgerond;
 • Je hebt affiniteit met techniek
 • Werkervaring als procesoperator in de levensmiddelentechnologie of andere procesindustrie is een pré;
 • Je weet jezelf goed te redden, bent gemotiveerd en gedisciplineerd;
 • Je hebt kennis van procesverbetering (o.a. 5S) en geautomatiseerde systemen.

An offer you can’t refuse
Werken bij Grolsch betekent samen met je collega’s bijdragen aan verbetering, vernieuwing en groei van onze organisatie en de tevredenheid van onze klanten. We houden van uitgesproken collega’s met concrete plannen die hun verantwoordelijkheid nemen en eigen ideeën hebben. We stimuleren zelfstandigheid en moedigen talent aan. We geloven dat het beste bier wordt gemaakt met de inzet van de beste mensen!

 Daar zetten we graag een aanbod tegenover waar je geen ‘nee’ tegen kunt zeggen:

 • Een gezellige donderdagmiddagborrel op de brouwerij in Enschede, op vrijdag werken de meeste collega's namelijk vanuit huis. Werk je toch op vrijdag vanuit kantoor Amsterdam dan is er ook hier een leuke weekafsluiter!
 • Vind jij het belangrijk om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen? Wij ook! We besteden daarom aandacht aan je functioneren, doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een goed pensioen en een mooi aantal vakantiedagen zijn vanzelfsprekend.
 • Onze befaamde “huisbier regeling”. Elke maand mag jij 3 kratten Grolsch meenemen, zorg er goed voor!  :)

Wist je dat Grolsch

 • Een historie heeft die teruggaat tot 1615 en we daarmee tot de oudste ondernemingen van Nederland behoren?
 • Uitsluitend bier brouwt en is uitgegroeid tot één van de allersterkste A-merken van Nederland?
 • Zich sinds 1995 ‘Koninklijk’ mag noemen?
 • We als werkgever gelijke kansen bieden? Grolsch is een plek waar iedereen zich kan ontwikkelen doordat we verschillen niet alleen accepteren, we omarmen ze! Diversiteit en inclusie is een van onze strategische thema’s, omdat we de voordelen zien voor zowel de medewerkers als voor onze organisatie.
 • 750 collega’s voor jou heeft in Nederland bij Grolsch en onze dochteronderneming De Klok Dranken?
 • Onderdeel uitmaakt van Asahi Europe & International en een sterk en divers merkenportfolio heeft met o.a. Grolsch, Peroni, Pilsner Urquell en Asahi?

Heb jij de sleutel tot succes en is deze vacature echt iets voor jou?
Wacht niet langer, stuur jouw cv en motivatiebrief en wellicht ontmoeten we elkaar snel! Je sollicitatie kun je richten aan Renske Daanen.