Latest News

1 November 2018

Brouwerij artikelen beurs bij Grolsch

Zondag 4 november opent Grolsch haar deuren voor de Algemene Brouwerijartikelenbeurs van het Grolsch Verzamelaars Gilde. Het Gilde organiseert de beurs voor het 25 opeenvolgende jaar en is in al die tijd uitgegroeid tot een van de grootste, waarschijnlijk zelfs, de grootste ‘brouwerijartikelenbeurs’ van Nederland. Om het 25-jarig jubileum goed te vieren heeft Grolsch haar brouwerij als locatie beschikbaar gesteld.

 

De Algemene Brouwerijartikelenbeurs

Op de eerste zondag van november reizen vele standhouders af naar de Grolsch Brouwerij om hun tafel met de meest uiteenlopende brouwerijartikelen in te richten. Duizenden glazen, pullen en/of flessen, maar ook blikjes, viltjes en etiketten zullen van eigenaar wisselen. Ook andere grote en kleine brouwerijartikelen zijn te bezichtigen of zelfs te bemachtigen. Alle beschikbare tafels zijn al geruime tijd gereserveerd door verzamelaars met verschillende verzamelgebieden. De beurs is vanaf 10.30 uur voor het publiek geopend en duurt tot 15.30 uur. De toegangsprijs bedraagt €3,--. Hiervoor krijgt men niet alleen toegang tot de beurs maar ook een exclusief Grolsch glas met speciale opdruk.

 

Veiling van bijzondere en/of oude brouwerijartikelen

In 25 jaar verzamelaarsbeurzen duiken er natuurlijk ook unieke artikelen op. Tijdens de beurs vinden drie veilingen plaats waar men kan bieden op bijzondere Grolsch artikelen. Tot 11.00 uur kunnen verzamelaars en belangstellenden artikelen inbrengen die vervolgens door de veilingmeester bij opbod verkocht zullen worden. De veilingen vinden plaats om 11.30 uur, 13.00 uur en 14.30 uur.

 

Het Grolsch Verzamelaars Gilde

Het Grolsch Verzamelaars Gilde werd in 1993 opgericht en telt ongeveer 550 leden. De verzamelaars komen uit alle windstreken van Nederland en sommigen zelfs van ver daarbuiten. Leden van het Gilde hebben recht op gratis entree en tafelhuur tijdens de Algemene Brouwerijartikelen Ruilbeurs dat het Gilde jaarlijks organiseert. Tevens ontvangen nieuwe leden een unieke Grolsch-bierpul om aan hun verzameling toe te voegen.

 

Back