Latest News

15 June 2017

Grolsch geeft winterseizoen een eigen bier

Nieuwe Grolsch Winterbok vanaf aankomende week verkrijgbaar 
De harten van bokbierliefhebbers gaan aankomende week ongetwijfeld sneller kloppen. Grolsch brengt namelijk een nieuw bokbier op de markt: Grolsch Winterbok, met de zachtzoete kruidige smaak van honing en speculaas. Deze Winterbok betreft een speciale editie bokbier die uitsluitend de komende wintermaanden verkrijgbaar is. Met deze Winterbok geeft Grolsch nu ook het winterseizoen een eigen bier. Want wat het weer de komende maanden ook is, het is weer… om te genieten. Met de bokbieren van Grolsch!

De smaak van de winter
Grolsch Meesterbrouwer Guy Evers: “Ik heb me laten inspireren door de typerende smaken van het winterseizoen. Deze Winterbok kenmerkt zich dan ook door een volle smaak met tonen van honing, kaneel, gember en kruidnagel. Het heeft een toegankelijk karakter en een zachte geur. Net als de andere Grolsch bokbieren wordt Winterbok traditioneel ondergistend gebrouwen.”

Grolsch Winterbok is een koperkleurig bokbier dat zich door de uitgesproken smaak goed laat combineren met ambachtelijke beenham, zoete desserts en rijpe kazen. Grolsch Winterbok is vanaf 28 november aanstaande op tap verkrijgbaar in Grolsch horeca en in 3 x 30cl verpakking in supermarkten en slijterijen.

Het is weer om te genieten
In de lopende najaarscampagne „Het is weer om te genieten‟ koppelt Grolsch haar bokbieren expliciet aan de weersomstandigheden. Niets gaat namelijk boven een Rijke Herfstbok na het trotseren van een herfststorm, een Gerijpte Herfstbok na het fietsen door een najaarsbui of een heerlijke Winterbok bij de openhaard. Dat alles met in het achterhoofd: wat het weer ook is, het is weer om te genieten. De campagne is te zien op TV, in de bioscoop, in print, op de winkelvloer en online.

Ieder seizoen een eigen bier
Consumenten en horecaondernemers willen steeds vaker nieuwe smaken en belevingen proberen. Grolsch speelt daarop in met een breed assortiment speciaalbieren, ieder met een eigen smaak. Met het Wisseltapprogramma biedt Grolsch de horecaondernemer de mogelijkheid om ieder seizoen een ander bier op de tap te zetten: Lentebok, Zomerweizen, Herfstbok en Winterbok.

Back