Latest News

15 June 2017

Grolsch introduceert Grolsch 0.0% en twee nieuwe 0.0% Radlers

Grolsch introduceert grolsch 0.0% en twee nieuwe 0.0% radlers
Het aanbod alcoholvrij Grolsch bier breidt zich aankomende week verder uit. Grolsch lanceert Grolsch 0.0%, het alcoholvrije alternatief voor Grolsch Pils. Tegelijkertijd brengt Grolsch twee nieuwe varianten Grolsch 0.0% Radler op de markt: Limoen en Ice Tea Perzik. Deze nieuwe Radlers bevatten 35% minder suiker. Met deze introducties speelt Grolsch in op de groeiende populariteit van alcoholvrije bieren in Nederland. Consumenten geven steeds vaker de voorkeur aan alcoholvrij boven alcoholarm bier. Ook letten ze steeds meer op hun gezondheid en maken bewustere keuzes.

100% Grolsch, 0% alcohol

Grolsch 0.0% is gebrouwen met zorgvuldig geselecteerde gerstemout, twee soorten hop en Grolsch bronwater. Dankzij een unieke gistsoort en de modernste brouwtechnieken zijn de Grolsch brouwmeesters in staat om op geheel natuurlijke wijze een alcoholvrij bier te brouwen met behoud van een volle, frisse smaak. Grolsch 0.0% is daarmee een goede dorstlesser voor elk moment en bevat bovendien slechts 23 kcal/100 ml. Ter vergelijk: pils bevat 41 kcal/100 ml en andere alcoholvrije Radlers gemiddeld 35 kcal/100 ml. Met de introductie van Grolsch 0.0% verdwijnt het alcoholarme Stender uit de schappen.

Echt gebrouwen, echt vruchtensap

De nieuwe varianten Grolsch 0.0% Radler zijn gebrouwen met natuurlijke ingrediënten van bier en gemixt met echt vruchtensap. Grolsch 0.0% Radler Limoen is gemaakt van Grolsch 0.0% bier, citroensap, sinaasappelsap en limoensap. Het heeft de aangename licht bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap. Grolsch 0.0% Radler Ice Tea Perzik is gemaakt van Grolsch 0.0% bier, frisse Ice Tea met groene thee smaak en perziksap. Ook deze Radler kenmerkt zich door de licht bittere smaak van bier. Tegelijkertijd heeft het de smaak van friszoet vruchtensap en groene thee.

35% minder suiker

Gisela Rule, Marketing Directeur Grolsch: “Als eerste bierbrouwer in Nederland introduceert Grolsch lage suiker varianten Radler. Grolsch speelt hiermee in op de behoefte van de consument naar minder suiker. De hoeveelheid suikers die we op een dag binnenkrijgen wordt door veel consumenten nauwlettend in de gaten gehouden. Onze brouwmeesters hebben daarom de nieuwe Grolsch Radlers gebrouwen met 35% minder suiker dan gebruikelijk*. Een extra pluspunt is de calorische waarde van deze Radlers: slechts 25 kcal/100 ml.”

Verkrijgbaarheid

De nieuwe alcoholvrije bieren zijn vanaf 6 maart aanstaande verkrijgbaar. Grolsch 0.0% en Grolsch 0.0% Radler Limoen staan in de schappen bij supermarkten en slijterijen door het hele land. De 0.0% Radler Ice Tea Perzik is uitsluitend te verkrijgen bij Albert Heijn. In diverse Grolsch horeca-gelegenheden kunnen consumenten vanaf 6 maart genieten van een heerlijke frisse Grolsch 0.0%. De alcoholvrije bieren van Grolsch zijn het hele jaar door beschikbaar: Grolsch 0.0% en Grolsch 0.0% Ice Tea Perzik in fles 6 x 30 cl en Grolsch 0.0% Radler Limoen in fles 6 x 30 cl en blik 6 x 33 cl.

* De nieuwe Grolsch Radlers bevatten minimaal 35% minder suiker dan andere 0.0% Radlers in Nederland.

Back