Latest News

15 June 2017

Grolsch Proefbrouwerij en Weizen-IPA

Grolsch Proefbrouwerij biedt publiek kijkje in ontwikkeling van nieuwe bieren
 Grolsch introduceert Weizen-IPA ter ere van openstelling Proefbrouwerij

Vanaf 11 mei, de start van de Week van het Nederlandse Bier, opent Grolsch de deuren van haar Proefbrouwerij voor het publiek. De Proefbrouwerij is het kloppend hart van de brouwerij, de plek waar de meesterbrouwers van Grolsch nieuwe bieren ontwikkelen. Grolsch vindt innovatie belangrijk. Ze wil haar eigen kijk op bier en het vakmanschap dat daarbij komt kijken graag delen met bierliefhebbers. De Proefbrouwerij is daarom recentelijk verbouwd en als vast onderdeel van de Grolsch Brouwerijtour toegankelijk gemaakt voor publiek. De openstelling van de Proefbrouwerij wordt gevierd met de introductie van een nieuw bier: Grolsch Weizen-IPA.

Van vader op zoon
Grolsch staat al vele jaren bekend om het brouwen van speciale bieren. Deze bieren worden ontwikkeld in de Grolsch Proefbrouwerij. Vanuit de overtuiging ‘Ontdek alles, behoud het goede’ experimenteren en innoveren de meesterbrouwers hier op basis van vakmanschap. Marc Janssen, Meesterbrouwer bij Grolsch: “In deze Proefbrouwerij werkte ik jarenlang samen met mijn vader Hennie. Ik kreeg hier letterlijk het meesterschap overgedragen van vader op zoon. Zo brouwden we samen de Grolsch Weizen, die kort na de opening van de Proefbrouwerij werd verkozen tot beste in zijn soort met een World Beer Award. Een fantastische bekroning op ons werk! Maar ook onze andere bieren, van Radlers tot speciaalbieren, hebben hun oorsprong in de Proefbrouwerij. Op deze manier kunnen we op kleine schaal een perfect bier ontwikkelen, brouwen en afvullen.”

Geïnspireerd op de bekroonde Weizen
De openstelling van de Proefbrouwerij wordt uiteraard gevierd met de introductie van een nieuw bier: Grolsch Weizen-IPA. Meesterbrouwer Marc Janssen heeft zich voor dit bier laten inspireren door het eerste bier dat gebrouwen werd in de Proefbrouwerij, de bekroonde Grolsch Weizen. Als  groot liefhebber van IPA wilde hij graag de Grolsch Weizen een moderne twist geven en de twee populaire bierstijlen combineren.

Volfris en aangenaam bitter
Het resultaat is een natuurtroebel tarwebier, met de verrassende combinatie van de volfrisse Weizen en de aangename bitterheid van een IPA (6% alcohol). Deze Weizen-IPA is gebrouwen met verschillende hopsoorten. Zo zorgt de Citra hop voor de fruitige aroma's en de Magnum hop voor de verfijnde licht bittere nasmaak. Door gebruik te maken van de speciale ‘late-hopping’ methode blijven de aroma's volledig behouden voor het bier. Bij het proeven zijn de tonen van citrus, sinaasappel en grapefruit duidelijk aanwezig. De royale hoeveelheid tarwe- en gerstemout geven dit bier een evenwichtige volle smaak. Tegelijkertijd blijven de karakteristieke Weizen geuren als kruidnagel en fruit herkenbaar.

Verkrijgbaarheid
De nieuwe Grolsch Weizen-IPA wordt geïntroduceerd tijdens de Week van het Nederlandse Bier, van 11 tot en met 21 mei aanstaande. Meesterbrouwer Marc Janssen is aanwezig bij het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag van 11 tot en met 13 mei om bierliefhebbers persoonlijk dit nieuwe bier te laten proeven. Gedurende de Week van het Nederlandse Bier is de nieuwe Weizen-IPA uiteraard ook te proeven tijdens de Grolsch Brouwerijtour. Van medio mei tot en met eind juli zal deze nieuwe Grolsch variant te verkrijgen zijn in een geselecteerd aantal Grolsch horecagelegenheden door het hele land (zolang de voorraad strekt). Meer informatie hierover is te vinden op grolsch.nl/weizen-ipa.

Back