Latest News

15 June 2017

Mooie mix van sociale en economische initiatieven tijdens Grolsch Vakmanschap en Meesterschap Fonds avond

 

Bierbrouwer Grolsch maakte eerder vanavond de vijf projecten bekend die dit jaar een bijdrage ontvangen vanuit het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds. Sinds januari hebben in totaal bijna 30 initiatieven een aanvraag ingediend voor dit fonds. De gehonoreerde projecten vormen een mooie mix van zowel sociale als economische initiatieven uit de regio. En in alle projecten speelt vakmanschap en meesterschap op de eigen wijze een belangrijke rol.

Volgens Patrick Welman – wethouder Economische Zaken Gemeente Enschede- is het goed voor de ontwikkeling en positionering van de regio dat dit soort initiatieven worden gehouden. Patrick Welman: “Er is één woord dat ik heel belangrijk vind, dat is maatschappelijke waarde. Iets betekenen voor de ander. De groei van voor de crisis komt niet meer terug. Is dat erg? Nee! Zolang je maar in staat bent die maatschappelijke waarde om te zetten naar waar de maatschappij om vraagt. Ook als Twentse gemeenten zijn we hier volop mee bezig. Dat gaan we doen door het DNA van Twente en de Achterhoek, techniek en ondernemerschap, te verbinden met initiatieven zoals het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds. Zo hebben we een combinatie waarin we ons als Twente en Achterhoek kunnen onderscheiden in Nederland en misschien zelfs wel in Europa. Het GVMF is een hele mooie lijn die we hopelijk de komende jaren kunnen voortzetten. Goede initiatieven in de regio moeten we blijven ondersteunen.”

Alle ingediende initiatieven zijn de afgelopen tijd door een professionele jury beoordeeld op vijf criteria: meesterschap, ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid en karakter. De jury bestond uit Patrick Welman - Wethouder Economische Zaken Gemeente Enschede, Koert van ’t Hof - Hoofd Corporate Affairs Grolsch, Irma Bakker - voorzitter Ondernemingsraad Grolsch, Brit Brons -  Unit manager Packaging Grolsch en Jaap Hulshof - Manager Corporate Sponsoring & Events Grolsch.

De volgende vijf projecten voldeden volgens de jury het beste aan de criteria en ontvangen dan ook een bijdrage uit het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds:

 

 

·        Retail Skills

€ 5.000,-

Retail-Skills is een nieuwe onderwijsmethode waarin Retail tot leven komt. Het is heel praktijkgericht. Doel is de student beter voor te bereiden op het bedrijfsleven. Er zijn jaarlijkse Retail-Skills wedstrijden waar het geoefende in praktijk wordt gebracht.

 

·        OT&L-Oldenzaal

€ 5.000,-

Een programma dat door het coöperatieve Opleidingscentrum Transport & Logistiek NO-Twente ism ROC van Twente is ontwikkeld om zowel stage opdrachten als docentenstages vorm te geven. Meer inzicht in verbeterpunten is het doel, met als resultaat meer jongeren als vakmensen af te leveren in de Transport en Logistieke sector.

 

·        Noaberhuus Glanerbrug

€ 5.000,-

Het “Noaberhuus” in Glanerbrug is een project om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden zich te scholen en te ontwikkelen doormiddel van persoonlijke (maatwerk) coaching & begeleidings-trajecten.

 

·        Stichting Fietswens

€ 5.000,-

Kinderen met een groeibeperking kunnen vaak niet op een standaardfiets. Via deze stichting krijgen zij een speciaal ontwikkelde kleine driewieler genaamd de Threelybike.  Deze wordt in bruikleen meegegeven. Geld is nodig voor verdere ontwikkeling en meerdere modellen.

 

·        Tiny Housing Twente

€ 5.000,-

Dit project heeft tot doel om meerdere wijkjes te realiseren met Tiny Houses in Twente. Hierbij staat circulair denken en eigen duurzame energievoorziening voorop en wordt Noaberschap en Noaberplicht een rode draad. Daarnaast wordt kennisuitwisseling tussen bedrijfsleven en onderwijs gestimuleerd.

 

Criteria: van innovatief tot duurzaam

In principe kan iedereen een initiatief aanmelden bij het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds. Het moet daarbij gaan om een project en/of initiatief dat plaatsvindt in de regio waarbij vakmanschap centraal staat. Alle initiatieven worden vervolgens door een professionele jury beoordeeld. Op www.koninklijkegrolsch.nl wordt het beoordelingsproces uitgelegd en kunnen initiatieven worden ingediend.

Bijdragen aan sociaal en economische groei in de regio

Met het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds wil Grolsch een bijdrage leveren aan de sociaal en economische groei in de regio. Dat is één van de doelstellingen die we nastreven in het kader van Duurzaam & Verantwoord Ondernemen. Samenwerken om een bijdrage te leveren aan een betere, inclusieve en circulaire wereld. Grolsch focust zich met haar duurzaamheidsbeleid op de vier speerpunten; verantwoord alcoholgebruik bevorderen, sociale en economische groei stimuleren, waterverbruik reduceren en CO2 en afval verminderen.

Back